Inicio > Comunicación científica, Nuevos formatos y canales, OCC > Publicats els vídeos d’Una nit al laboratori

Publicats els vídeos d’Una nit al laboratori

.
Junt amb la inauguració del XV Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental, l’OCC va presentar el dilluns 22 de febrer al públic els vídeos d’Una nit al laboratori que ha pogut realitzar gràcies a l’ajut concedit per la Generalitat de Catalunya emmarcat dins de les Accions per a la Comunicació i la Difusió de la Ciència 2009 (AJUTS ACDC 2009). Us convidem a visionar els clips en aquesta mateixa entrada. Des de l’OCC, esperem que els gaudiu.


.
00.00. Els vigilants de la nit. Descansen de dia i s’alimenten de nit. Jordi Serra-Cobo, del Departament de Biologia Animal de la Universitat de Barcelona, explica diverses particularitats de les ratapinyades i els mètodes que empra per al seu estudi. Més informació sobre el clip.
.
Vodpod videos no longer available.
.
01.00. Màquines que no dormen. l Port d’Informació Científica, a la Universitat Autònoma de Barcelona, compta amb un dels centres de computació més potents de tot l’estat. La computadora del PIC, que ocupa pràcticament tota la superficie de les instal lacions del centre, processa a un ritme frenètic dades i més dades de l’experiment LHC que el CERN li envia. El Xavier Espinal, responsable de l’experiment ATLAS (LHC) ens explica les particularitats. Més informació sobre el clip.
.
Vodpod videos no longer available.
.
02.00. Caçadors de somnis. El doctor Joan Santamaria, de l’Hospital Clínic de Barcelona, porta mots anys estudiant les malaties del son. Un dels moments que per a molts pot ser dels més agradables, pot convertir-se en un autèntic malson per a moltes persones que no aconsegueixen conciliar el son. Més informació sobre el clip.

.
Vodpod videos no longer available.
.
03.00. Un mar de mostres. La biòloga Verònica Fuentes i el seu tècnic de suport, Alejandro Olariaga, porten a terme al Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals (CSIC) l’estudi de les meduses de les costes catalanes. Més enllà de la preocupació popular de les picades estiuenques d’aquest animal marí, els investigadors volen conèixer de més a prop la realitat biològica d’aquests éssers amb l’estudi del seu cicle vital. Més informació sobre el clip.

.
Vodpod videos no longer available.
.
04.00. Les pistes del crim. El sotsinspector Josep Lluis Monasterio explica la feina que desenvolupa en el Laboratori Biològic de la Policia Científica per a la resolució dels casos criminals. La possibilitat d’explorar determinades pistes amb la meticulositat de l’instrumental del laboratori permet identificar amb un ampli marge d’encert els responsables d’un determinat delicte. Més informació sobre el clip.
.
Vodpod videos no longer available.
.
05.00. La doble jornada d’una dona científica. Mara Dierssen és neuròloga i dirigeix una unitat de recerca pionera en l’estudi de la Síndrome de Down al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona. També és mare de quatre fills i, per si fos poc, cantant d’un grup de rock que actua per a la captació de fons per a diferents associacions de pacients. Més informació sobre el clip.
.
Vodpod videos no longer available.
.
06.00. La fàbrica de nanoteixits. El responsable de l’Àrea de Nanotecnologia del Parc Científic de Barcalona, Álvaro Mata, ens explica com es realitza tot el procés cel·lular a escala microscòpica per a desenvolupar teixits humans. La possibilitat de crear teixit ossi o cardíac dins un laboratori és l’objectiu de la recerca del seu equip. Aquesta possibilitat obre tota una ventall de noves aplicacions mèdiques, fins fa poc, inimaginables. Més informació sobre el clip.
.
Vodpod videos no longer available.
.
07.00. A dormir, que surt el sol. Xavier Luri, professor del Department d’Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona, participa directament en el projecte GAIA que pretén mapar la Via Làctia amb el cens d’uns mil milions d’estrelles. En aquest video, Luri explica els detalls i objectius del projecte. Més informació sobre el clip.
.
Vodpod videos no longer available.

  1. 20/04/2011 a las 20:10

    Una experiència inolvidable!

  1. No trackbacks yet.

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Seguir

Recibe cada nueva publicación en tu buzón de correo electrónico.

Únete a otros 5.905 seguidores

A %d blogueros les gusta esto: