Inicio > Comunicación y salud > En quines condicions viuen els animals que mengem?

En quines condicions viuen els animals que mengem?

.La Plataforma SAM , una iniciativa de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) i l’Observatori de la Comunicació Científica de la UPF (OCC-UPF), ha publicat el document monogràfic titulat Benestar animal al plat i als mitjans de comunicació.

Aquest document, que es pot descarregar en format pdf en català, castellà i anglés, recull les principals aportacions i conclusions de la taula rodona que la Plataforma SAM va organitzar el proppassat 20 de juny per obrir un debat entorn les condicions de vida i el benestar dels animals que es destinen al consum alimentari, així com la percepció social que, sobre aquest tema, té la població a partir de la informació que n’ofereixen els mitjans de comunicació.

La taula rodona, moderada per Xavier Llebaria, director de l’ACSA, i Gema Revuelta, sotsdirectora de l’OCC-UPF, es va dur a terme a la Universitat Pompeu Fabra i va comptar amb les ponències d’Antonio Velarde, investigador del Subprograma de Benestar Animal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)Víctor Trigueros, director de l’escorxador de Mercabarna, i Miguel Rey, veterinari de Producció Agrícola Pondex.

En aquesta taula, també hi van participar  representants del sector i de l’administració, com Alfons Vilarassa (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural), Anna Toda (Federació Avícola de Catalunya), Ricard Parés (Associació Catalana de Productors de Porcí), Maria Lluïssa Mas Mayor (Agència de Protecció de la Salut), Diana Sumelzo (Mercabarna);  els periodistes Ferran Cosculluela (El Periódico), Raúl Montilla (La Vanguardia), i d’altres representants de l’ACSA i l’OCC-UPF.

En els últims anys ha augmentat la importància de les normatives sobre benestar animal degut a l’avenç en el coneixement del comportament /sofriment animal, la relació entre un bon maneig dels animals i uns nivells de producció estable i competitius, i la major conscienciació envers l’abús entorn al patiment animal. Malgrat tot, un dels aspectes a destacar és que la percepció social dels temes relacionats amb aquesta qüestió és molt emocional i la població acostuma a “hiperreaccionar” quan sorgeixen crisi alimentàries relacionades amb el benestar animal, en part també per la relació que s’estableix entre la qualitat de la carn i dels productes que se’n deriven i la salut.

Una possible solució que apunta aquest monogràfic per incrementar la confiança seria que les empreses vinculades al sector i l’administració posessin en marxa una política més proactiva amb els mitjans, que facilités els diàleg mutu, ja que en una situació de crisi és molt important la rapidesa de la resposta de les fonts informades provinents d’aquest sector.

Monogràfic català

Monográfico castellano

Monograph English

About these ads
  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Seguir

Recibe cada nueva publicación en tu buzón de correo electrónico.

Únete a otros 5.084 seguidores

%d personas les gusta esto: